Persbericht

Titel: KunstKamer Delft

Expositie: hedendaagse kunst uit verschillende disciplines

Locatie: Oude Delft 210, Delft

Periode 26 en 27 mei 2018

Delft– In de lente editie van de KunstKamer Delft is een verscheidenheid aan kunstvormen te zien. Op 26 en 27 mei 2018 staat van 11:00 tot 19:00 uur de deur open van het monumentale grachtenpand Oude Delft 210 te Delft. Iedereen die nieuwsgierig is naar de tentoonstelling op deze unieke locatie is van harte welkom.

In samenwerking met Galerie Terra Delft stellen de bewoners van OD 210 twee maal per jaar een tentoonstelling samen. Deze samenstelling is elke keer anders en elke keer uniek. Verschillende disciplines uit de hedendaagse kunst worden gecombineerd waarbij natuurlijk de keramiek nooit ontbreekt. De entourage die het prachtig gerestaureerde pand biedt laat de kunstwerken zien in een huiselijke setting. Geen consoles en spotjes dienen de presentatie maar handgeschilderd behang in een ruime hal met marmeren vloer vormen de entree tot deze beleving.

De kunstwerken in deze lente editie zijn zorgvuldig geselecteerd en van hoge kwaliteit. Want kwaliteit is de maatstaf voor de organisatoren van de KunstKamer Delft. Zo zijn er de ingetogen figuren van Frode Bolhuis en de keramiek van Mieke de Groot te zien. De Groot heeft zich door het pand laten inspireren tot het maken van een hedendaagse uitvoering van de klassieke tulpenvaas. Johanpeter Hol heeft de servieskasten in de keuken ingenomen met servies wat hij heeft vervaardigd in Jingdezhen. Zijn buitenproportionele ‘knuffels’ vullen de voorkamer.

De realistische schilderijen van Henk Metselaar tonen fantastische voorstellingen met absurdistische details. En de Delftse kunstenares Anne Rijnders maakt met papier integere schrijnen. Wilma Stegeman tekent de dieren van de boerderij in levende en gevilde voorstellingen.

De variatie aan kunstwerken is groot en uniek. En alles is te koop! Tijdens dit kunstweekend is Galerie Terra Delft open met de keramiek-tentoonstelling van de Britse John Higgins.